DE VERSTEENDE OMHELZING

Een 9 km lange FIETS- en WANDELroute voor iedereen langs de vesting rond de oude binnenstad van ’s-Hertogenbosch.
Fietsen en routegidsen zijn het hele jaar door beschikbaar via de VVV in 's-Hertogenbosch.Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant
Bezoekadres:
Markt 77
5211 JX ‘s-Hertogenbosch

Correspondentieadres:
Postbus 1039
5200 BA ’s-Hertogenbosch

T : (0900) 11 22 33 4 (€ 0,50 per/min.)
F : 073 - 612 89 30
E : info@regio-vvv.nl

Historie vesting spreekt tot verbeelding
‘Freewielen’ langs de Bossche vesting, een Rijksmonument. Op twaalf bijzondere plekken wordt in beeld en tekst ingezoomd. Zo wordt het voor iedereen, klein en groot, mogelijk om op elke plek de eigen verbeelding te gebruiken: om vanuit het heden anders en verder te kijken naar verleden en toekomst van de vesting van ’s-Hertogenbosch.

Routegids
Routegids DE VERSTEENDE OMHELZING is een ontwerp van Montse Hernández i Sala. Met foto’s, historische informatie, nieuwe vestinggedichten van Yke Schotanus en bijzondere tekeningen van Karin van der Pas die de toekomst verbeelden, vormt deze routegids samen met een verjaarskalender een bijzonder geheel.

Gids
Het is mogelijk om deze tocht met een gids te lopen of te fietsen.

Wilt u meer dan wandelen of fietsen?
Sinds 2001 gidst Marian van Steen, de motor achter Bureau Buitenkans, deze en andere tochten en adviseert bij uitstapjes in Nijmegen en 's-Hertogenbosch.
In een familie-, een school- of bedrijfsuitstapje, past vaak één van de culturele tochten van Bureau Buitenkans en de ervaring leert dat een wandel- of fietstocht meestal deel uitmaakt van zo'n uitstapje.
Deelnemers aan een tocht stellen vaak dezelfde vragen. 'We willen na de fietstocht ook nog iets speciaal met de kinderen doen, weet u iets?' 'Mijn ouders zijn niet goed ter been, wat zou interessant zijn om te doen?' 'Weet u nog iets leuks om met z'n allen binnen te doen nadat we de wandeltocht gedaan hebben?' 'Weet u toevallig een rustige en betaalbare slaapgelegenheid?'


Kinderen
I.v.m. gevaarlijke verkeerssituaties is het raadzaam om kinderen op deze tocht te begeleiden.

Educatie middelbaar onderwijs op CD-rom
Voor het middelbaar onderwijs is vakoverstijgend educatief materiaal ontwikkeld. De CDrom met leerlingen- en docentinstructies is te bestellen bij Bureau Buitenkans.

Zie ook op
www.vestingstad.com

www.bastionoranje.nl

Informatie
Voor informatie over mogelijkheden, voorwaarden en kosten kunt u tijdens kantooruren contact opnemen.

Bureau Buitenkans
Marian van Steen
E-mail: info@bureaubuitenkans.nl