Cultuur Anders 2001-2007
2001 Zeven Hoofdzonden
Een belangrijk thema van de schilder Jeroen Bosch werd door studenten van Design Art and Technology van Koning Willem I College als inspiratie gebruikt om de oevers van een rivier te bekleden tijdens een culturele wintervaartocht.

2002 JE STAD EEN SCHAT In opdracht van Actieplan Cultuurbereik
Onderzoek en advies over cultuureducatieve samenwerking tussen culturele instellingen in het basisonderwijs ís-Hertogenbosch, resulterend in het rapport JE STAD, EEN SCHAT.
Specifiek onderzoek naar kwaliteit van lopende methode van Jeugdbosschologie, een organisatie van Bosschologie, Koning Willem I College & Kring Vrienden.

2003 Museum rondleiding voor kinderen door Alhambra tentoonstelling
In Museum Het Valkhof Nijmegen werd vanuit de vraag Ď Wat is thuisí tijdens een rondleiding langs 'Alhambra' van twintig internationale kunstenaars met kinderen gekeken naar de tentoonstelling en gesproken over het thema 'thuis'.

2004 Amateur Theaterschool Nijmegen
Advisering over voortbestaan, resulterend in een kort rapport met aanbevelingen.

2004 Kinderkunsthal Villa Zebra Rotterdam
Advies over de samenwerking van kunstenaars en kinderen voor de tentoonstelling DE OMWEG over de eigen omgeving van de kinderen.

2005 Cultureel Erfgoed
Conceptontwikkeling 'Draak van de Donken'. Educatie voor het basisonderwijs in 's-Hertogenbosch.

2006 Gemeente Nijmegen; Educatie & Communicatie
Concept 'Brugplan'voor het basisonderwijs. Hoe kinderen bekend en vertrouwd kunnen raken met de tweede stadsbrug en omgeving.

2006 Bestuurslid Theater Aan Z
Theater Aan Z is een professioneel theatergezelschap dat specifieke voorstellingen over homoseksualiteit maakt, waaronder interactieve voorstellingen voor scholieren. Zie voor meer informatie
www.theater-aanz.nl.nl

2006 Adviseur in een deskundigenpanel voor de ROC opleiding Kunst en Cultuur
In het voorjaar van 2006 werd de opleiding grondig herzien en maakte een doorstart onder de naam Artiest & Cultureel Ondernemer. (ACO).2006-2007-2008 Ontwikkeling, organisatie en uitvoering van het vak Cultureel Ondernemerschap.
Op initiatief van Bureau Buitenkans wordt op MBOniveau ism ACO en het Starterscentrum van het ROC Nijmegen het vak cultureel ondernemerschap ontwikkeld.
In het schooljaar 2006-2007 is o.a. daarvoor het studentenbedrijf Kicadeau opgericht. Dat werd begeleid door Marian van Steen. Een bedrijf dat kinderfeesten verzorgde met theatrale activiteiten als specialiteit, en dat onder de vlag van Jong Ondernemen een jaar lang mocht bestaan. Bij opheffing was 5% winst gehaald, met een prognose van 10% op jaarbasis.
Het bedrijf is doorverkocht aan Nina en Coco Jilesen.
Zie voor informatie en boekingen
www.kicadeau.nl
E info@kicadeau.nl
T 06-17783478

2007 32 Portretten van bewoners
Zoeken, selecteren en interviewen.32 Foto's (van Petra van SchaÔk) met tekst in een nieuw boek over de geschiedenis van het jonge stedelijke woongebied de Waalsprong. In opdracht van GEM Waalsprong Beheer CV.

Inspiratie actieve kunstbeoefening op een studiedag basisschool
In anderhalf uur wordt een team van een basisschool geÔnspireerd en van ideeŽn voorzien voor actieve hedendaagse kunstbeoefening in alle groepen. Vervolg in de vorm van mede uitwerken van ideeŽn tot lesopdrachten mogelijk.

Gastdocentschap op de Interfaculteit Kunsteducatie ArtEZ
Tweedejaars van de HBO docentopleidingen Beeldende Vormgeving, Dans en Drama ontwikkelen gezamenlijk in projectgroepen een culturele stadsroute 'Cultuur Transport'. Ik inspireer, adviseer en begeleid.

Informatie
Voor informatie over mogelijkheden, voorwaarden en kosten kunt u tijdens kantooruren contact opnemen.

Bureau Buitenkans
Marian van Steen
E-mail: info@bureaubuitenkans.nl