VAN A TOT EN MET ZAND EROVER

EEN WANDEL- EN FIETSROUTE DOOR DE WAALSPRONG BIJ NIJMEGEN
Vanaf 2006
Guusje ter Horst heeft vlak voor zij afscheid nam als burgemeester van Nijmegen eind 2006, de route 'Van A tot en met Zand erover' in ontvangst genomen van Marian van Steen.
Bij de 30 kilometer tocht door de Waalsprong ligt de aandacht op nieuwbouw en op het oude rivierengebied. De route ‘Van A tot en met Zand erover’ leidt langs kenmerkende en zeer verschillende locaties in de Waalsprong en verkent de grenzen van het nieuwe Nijmegen. De route geeft aan fietsers en wandelaars de kans om kennis te maken met verleden, heden en toekomst van het gebied. De routebeschrijving wordt vergezeld van cultureel informatieve teksten, die tijdens de tocht maar ook thuis gelezen kunnen worden.Vragen
Zijn de herinneringen van de tuinbouwers en fruittelers die er woonden nog terug te vinden tussen de nieuwe tuintjes? Wat is de dynamiek van dit gebied? Zijn er kunstwerken die bewoners inspireren? Hoe zien de woningen eruit? Hoe stil is het daar? Zijn er pleintjes? Is het er groen? Oud of nieuw groen?
Zand erover en vooruit kijken?

'Van A tot en met Zand erover' is een verkenningstocht en een gewetensvolle ode aan dit deel van het rivierengebied.
Het routeboekje is ontworpen en vormgegeven door kunstenares Montse Hernández i Sala. Zij ontwierp voor iedere beschreven locatie een bijzondere pagina. Geďnspireerd door de tekst en op basis van foto's van Thea van den Heuvel onstond er een fantasievol geheel. Hierdoor kan de bezoeker zich een eigen beeld kan vormen van dit nieuwe oude gebied.Zie ook
www.waalsprong.nl

Leuk cadeau
Bij het routeboekje 'Van A tot en met Zand erover' is een nestkastje te koop...een knipoog naar de nieuwbouwwijken in de Waalsprong waar vorig jaar de meeste kinderen van Nijmegen werden geboren.

Bestellen
De boekjes, met of zonder nestkastje, zijn schriftelijk of via de email te bestellen voor €4,95 excl. verzendkosten bij Bureau Buitenkans.

Verkooppunten
Wooninformatiecentrum Waalsprong Lent-Njmegen
tel. 024 3604324

Boekhandel Dekker vd Vegt in Nijmegen
tel. 024 3221010

VVV Rijk van Nijmegen
tel. 0900 1122344

Open Huis van de Gemeente Nijmegen
tel. 024 - 3292408

Rondleidingen
Bureau Buitenkans organiseert ook rondleidingen door de Waalsprong.
U kunt zich via de e-mail aanmelden op onderstaand adres. Bij groepen vanaf tien personen (max. vijftien per groep) zijn de kosten € 7,50- p.p. Voor kinderen tot 13 jaar € 5,-. Exclusief fiets.

WILT U EEN TOCHT VAN A TOT EN MET Z OVER UW WOONGEBIED, GEBOORTESTREEK, STADSWIJK OF DORP?
NEEM CONTACT OP.


Informatie
Voor informatie over mogelijkheden, voorwaarden en kosten kunt u tijdens kantooruren contact opnemen.

Bureau Buitenkans
Marian van Steen
E-mail: info@bureaubuitenkans.nl