Cultuur Anders 2008
Met een accent op Inspiratie van anderen
Gastdocentschap op de Interfaculteit Kunsteducatie ArtEZ
Tweedejaars van de HBO docentopleidingen Beeldende Vormgeving, Dans en Drama ontwikkelen gezamenlijk in projectgroepen een culturele stadsroute 'Cultuur Transport'. Ik inspireer, adviseer en begeleid.

Stagebegeleider op de Interfaculteit Kunsteducatie ArtEZ
Derdejaars studenten van de HBO docentopleidingen Beeldende Vormgeving, Dans en Drama ontwikkelen gezamenlijk CKVprojecten voor het VO en MBO.

Inspiratie actieve kunstbeoefening en cultuureducatie in het basisonderwijs
Ruim dertig jaar actief in kunsteducatie, van basisonderwijs tot en met HBO kunstvakonderwijs, wil ik graag al mijn kennis en kunde overdragen.
Ik inspireer en adviseer teams en kunstcoŲrdinatoren in het basisonderwijs waar vaak behoefte bestaat aan concrete inspiratie, aan ideeŽn op maat, aan kwaliteitsbeoordeling van aanbod. Ik bezit de deskundigheid om de boel op te frissen, vlot te trekken en een cultuureducatief aanbod (passief en actief) mede tot stand te brengen waar een school op door kan bouwen.
Omdat ik een eenpersoonsbedrijf heb, blijven de kosten voor scholen aan de lage kant.

Gemeentelijke programmacommissie Herdenking bombardement 22-02-1944
Lid van deze commissie namens de Nijmeegse jeugd maar ook in opdracht van de gemmeente om als creatieveling de 65ste Herdenking in 2009 mede vorm te geven voor alle publiek.

Bureau Buitenkans
Marian van Steen
E-mail: info@bureaubuitenkans.nl