KIEK, EEN STOEL
Fotografie voor kinderen van groep 1,2 en 3. Speciaal onderwijs tot en met groep 4.

OOK ALS ACTIVITEIT VOOR EEN KINDERFEESTJE (VAN 4 TOT 6 JAAR).

Vanaf 2010/2011

Programma van 60 minuten in de eigen klas, leerkracht aanwezig. 1x per middag, 2x per ochtend. Begeleid door beeldend kunstenaar Myrna Rasker & Marian van Steen. Kinderen zitten in een grote halve kring op een stoel.

Doel
Kinderen beleven plezier aan voorwerpen anders te zien dan ze zijn. De verbeelding van de kinderen wordt geprikkeld om 'bijzonder te kijken' door het gezichtsveld te kaderen middels een houten camera, door in en uit te zoomen op een kunststoel van Myrna Rasker, door andere standpunten in te nemen. De te fotograferen (delen van) voorwerpen zitten verstopt in de kunststoel. Kinderen ontdekken spelenderwijs dat je meer ziet als je 'anders' kijkt.Wat gebeurt er in de klas
Myrna bouwt een kunststoel op uit allerlei voorwerpen die iets anders zijn dan ze lijken.
Marian leest ondertussen voor uit Het Grote Sil en Tan Boek, vol tekeningen van Myrna. Als het verhaal uit is en de stoel klaar, ontdekt Marian dat de foto's aan het verhaal ontbreken. Een door haar meegebrachte tas met ogen (!?) brengt uitkomst: de tas zegt - en alleen Marian verstaat haar -dat ze vol fotocamera's zit.

Elk kind krijgt een houten camera en samen met de kinderen gaat Myrna niet alleen 'lenig kijken', maar ook bijzondere foto's maken van allerlei onderdelen uit de stoel die later precies in het boek passen, als je maar anders kijkt! Vervolgens tovert de tas de foto's tevoorschijn die de kinderen zojuist gemaakt hebben. Die worden stuk voor stuk door de kinderen op de juiste plek in het grote boek geplakt. Het verhaal is uit en het boek is klaar!
Belangrijk om te weten
'Kiek, een stoel' wordt gedurende het schooljaar vanaf oktober in een straal van 50 km rond Nijmegen uitgevoerd door Myrna en Marian. Vaste vervanger voor één van beiden is Malou Slungers.
Voor kosten kunt u contact opnemen met Marian of Myrna, 't liefst per e-mail.

Zie voor informatie over Myrna Rasker
www.rasecht.info

Informatie
Voor informatie over mogelijkheden, voorwaarden en kosten kunt u tijdens kantooruren contact opnemen.

Bureau Buitenkans
Marian van Steen
Moeflonstraat 41
6531 JS Nijmegen
Tel. 024 3236489 06 44 150 148
E-mail: info@bureaubuitenkans.nl